Het voetbalseizoen gaat weer beginnen

Geplaatst op: vrijdag 30 augustus 2024 om 15:15.

Dit weekend gaat voor veel teams het amateurvoetbalseizoen weer van start. Een heerlijk moment en we wensen iedereen dan ook alvast een mooi en succesvol seizoen toe. Maar bovenal een seizoen waarin sportiviteit altijd en overal op één staat. Dankzij een nieuwe richtlijn kan elke voetballer daar heel simpel zelf aan bijdragen.

Aangescherpte richtlijn: communicatie met de scheidsrechter 
Helemaal nieuw is deze richtlijn niet, want je hebt deze al kunnen zien tijdens EURO 2024 en de Olympische Spelen in Parijs. Het gaat namelijk om de aangescherpte richtlijn voor communicatie met de scheidsrechter. Alleen aanvoerders mochten daar belangrijke beslissingen bespreken met scheidsrechters. Dat is succesvol verlopen, want we zagen heel duidelijk dat het de sportiviteit op de velden bevordert. Daarom hebben we besloten deze richtlijn over te nemen voor het amateurvoetbal.

Wat betekent dit voor jou?
Heel concreet: alleen de aanvoerder mag voortaan belangrijke beslissingen met de scheidsrechter bespreken. Spelers die zich niet respectvol gedragen of protesteren richting de scheidsrechter, krijgen een gele kaart. Daar heeft iedereen een verantwoordelijkheid in: spelers, scheidsrechters en bezoekers. Alle betrokkenen moeten hun rol oppakken en er alles aan doen om deze aangescherpte richtlijn soepel te laten verlopen. Meer over deze richtlijn en hoe je als scheidsrechters met deze richtlijn moet omgaan lees je hier.

Word ook vrijwilliger
Daarnaast willen we ook alle vrijwilligers in het amateurvoetbal een geweldig seizoen wensen en meteen benadrukken hoe onmisbaar zij zijn. Dankzij jullie inzet kan het voetbal bestaan. Jullie smeren de broodjes in de kantine, plannen de wedstrijden, geven trainingen, staan langs de lijn te vlaggen, doen de teamindelingen en nog veel, veel meer. Alles in het amateurvoetbal wordt mogelijk gemaakt door mensen die zich geheel vrijwillig inzetten. Zonder hen zou er simpelweg niets gebeuren bij de vereniging. Dus wil jij graag blijven voetballen? Zet je dan ook in voor jouw vereniging en word vrijwilliger!